Изявленията след Раковски - Марица 0:3

Женският отбор на Марица (Пловдив) спечели чисто гостуването си на Раковски (Димитровград) от четвъртия кръг в Националната волейболна лига

Женският отбор на Марица (Пловдив) спечели чисто гостуването си на Раковски (Димитровград) от четвъртия кръг в Националната волейболна лига.

Ето какво казаха двамата наставници след мача.

Иван Петков, старши-треньор на Марица:

“Доволен съм от победата. Намираме се в един тежък период, в който имаме доста обем като работа и доста физика да направим, заради което не се съобразяваме непременно само с мачовете, които имаме да играем. Съвсем нормално е момичетата да не бъдат в оптималното си състояние като динамика и темпо на игра. Допускат се елементарни грешки, особено в защита, които не ми харесват, но това беше по-скоро един емоционален мач. Тук е моментът да поздравя нашите момичета от отбора на Раковски. Те до преди месец и половина са тренирали наравно с останалите момичета в Марица, а и почти всяка сутрин тренираме заедно, така че това, което виждам, не е изненада. Все пак, между това да спечелиш гейм и това да си близо до спечелването на гейм има много голяма разлика. Аз знам, че те ще стопят тази разлика. Но те са момичета от нашия колектив и аз не искам да се разделяме на ‘те’ и ‘ние’.”

Иван Радичев, старши-треньор на Раковски:

“Малко е странно усещането да изляза като треньор в мач срещу Марица. Опитахме се да бъдем готови за такъв голям мач, обаче явно това са ни възможностите на този етап. Да, имаше някаква интрига, опитахме се, но опитният отбор си е опитен отбор. Ние правим доста грешки на този етап. Не ги ли изчистим, ще ни бъде трудно срещу отбори като Марица. Но да, до финала на лигата има много време. Продължаваме да работим и се надявам да растем все повече и повече с всеки изминал мач и да побеждаваме. Амбициите ни си остават същите. Излизаме си за победа срещу всеки един отбор и това е...”