Район „Западен” отбеляза Деня на християнското семейство

Децата рецитираха стихотворения, пяха песни и играха сценки, посветени на семейството и на най-важните за тях хора – техните родители

С тържество в район „Западен” отбелязаха големия християнски празник Въведение Богородично. С изпълнения на вокална група „Лолипоп”, църковен хор и децата от ЦДГ „Росица” в залата на районното кметство бе отбелязан Денят на християнското семейство.  

Още на входа всички гости бяха посрещани с огромна пита, тъй като традицията повелява на днешния ден да се меси обреден хляб, а преди началото на тържеството присъстващите бяха поздравени от кмета на района Димитър Колев и от отец Пантелеймон от храм „Свети Климент Охридски”. Изпълнилите до краен предел залата имаха възможността да се насладят на песните на група „Лолипоп”, след което в духа на празника хорът с ръководител Дорис Хофман изпълни „Достойно ест”. Безспорно кулминацията на вечерта бе тържеството на малчуганите от група „Смели патета” при ЦДГ „Росица”, които сгряха сърцата на всички, дошли в празничната вечер в районното кметство. Децата рецитираха стихотворения, пяха песни и играха сценки, посветени на семейството и на най-важните за тях хора – техните родители. Накрая всяко дете подари на най-близките си по един символичен медальон, който да ги свързва и да им напомня, че каквото и да се случи те винаги ще ги обичат и ще са до тях.