Окръжна прокуратура-Пловдив протестира пускането под гаранция на шофьор, причинил смърт на пътя

Крими

22-11-2016, 16:20

Снимка:

Прокуратура на РБ

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил катастрофа с двама загинали

Днес, 22 ноември 2016 г., Окръжна прокуратура-Пловдив внесе протест в съда против определението на Окръжен съд-Пловдив за взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 15 000 лева спрямо Любомир Т., на 26 г., привлечен като обвиняем за причиняване на смърт на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние - престъпление по чл. 343 ал. 3 буква Б във връзка с ал. 4 във връзка с ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 18 ноември 2016 г., около 1,20 ч. през нощта,в гр. Пловдив на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев", при управление на лек автомобил, марка "Ауди А7", в пияно състояние, обв. Любомир Т. е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и телесни повреди на други две лица. Четиримата пострадали са пътували в лек автомобил, марка "Пежо 405".

Окръжна прокуратура-Пловдив протестира съдебния акт, с който на 21 ноември 2016 г. е отхвърлено искането й за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обв. Любомир Т.. Становището на Окръжна прокуратура-Пловдив е, че в случая именно „задържането под стража“ спрямо обвиняемия се явява адекватната и законосъобразна мярка за неотклонение.