Варна иска улици с имена на бургаски актьори

Бургас Лайф

23-11-2016, 10:05

Снимка:

Art.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кой спечели "Непознати улици" от Бургас

В „Пчелина" и в Западна промишлена зона има 29 безименни улици

Десет варненски улици ще бъдат наименувани на починали български актьори Невена Коканова, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Илия Добрев, Коста Цонев, Георги Георгиев - Гец, Наум Шопов, Антон Горчев, Катя Паскалева, Георги Калоянчев, Никола Анастасов. Това е предложението на кмета на район „Младост" в морската столица Христо Христов до постоянната общинска комисия „Култура и духовно развитие".

Всъщност това е желанието на хората, които живеят в местността „Пчелина", която попада на територията на „Младост", обяснява пред вестник „Труд" районният кмет. Според него много любими актьори починаха напоследък и трябва да почетем паметта им. В „Пчелина" и в Западна промишлена зона има 29 безименни улици .

Предложението за две главни, които водят към храма „Св.Марина" е да бъдат назовани на имената на патриарх Максим и покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. Ще има улици на името на президента д-р Желю Желев, на Сергей Антонов, на големите оперни изпълнители Николай Гяуров и Никола Гюзелев. В съседство има улици, предложението за които е да бъдат именувани на Дан Колов, на Трифон Иванов,а в Западна промишлена зона и на автомобилния състезател Тодор Славов, който загина миналата година в рали „Твърдица-Елена".