Борисов: Да управляват всички искат, но като дойде време за управление - бягат

Хич не е лесна тази работа да се носи отговорност

"Оказа се, че да управляват всички искат, но като дойде време за управление - бягат. Хич не е лесна тази работа да се носи отговорност."

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерски съвет днес.

Премиерът в оставка благодари на всички министри и заяви: "Благодаря ви, че продължавате да носите отговорност във време, в което ви дезертират. На приказки всички са големи герои, но сега не им оттърва да поемат отговорност."

Очаква се  правителството в оставка да одобри допълнителни разходи по бюджетите за 2016 година на три министерства – на отбраната, на образованието и на околната среда и водите. Това е заложено в дневния ред за седмичното правителствено заседание, което, както обикновено се провежда в сряда с начален час 10.00. 

Очаква се министрите да гласуват и допълнителни трансфери за изплащане на стипендии по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2016 г., за финансово осигуряване на дейности по Националната програма "Оптимизация на училищната мрежа", както и за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от труда на директорите на общинските детски градини, училища и центрове за подкрепа и личностно развитие. 

Това е първото заседание на Министерския съвет, след като преди седмица с 218 гласа „за“ Народното събрание гласува оставката на второто правителство на премиера Бойко Борисов.