В Северен учат най малките как се осъществява разделното събиране на отпадъци

Мисия Пловдив

23-11-2016, 13:28

Снимка:

Район “Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ремонтираха паркинга до кметството в район Северен

Пиратски кораб „акостира” в район „Северен”

Под формата на забавни игри, децата много бързо разбраха и научиха как се разделя битовия отпадък

Във връзка с Европейска седмица за намаляване на отпадъците /ЕСНО/, Район “Северен” организира инициатива, с цел да приучи най-малките жители на квартала още от ранна детска възраст как се осъществява разделното събиране на отпадъците и как да допринесем за опазване на околната среда и намаляването на отпадъците.
За целта в ДГ “Славей” с Директор Любка Биволарска, бе изнесен открит урок пред децата от подготвителна група на тема “Ековълшебници” от Виктория Гецова – регионален мениджър за Пловдив на “Екоколект” – организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки. Гости на събитието бяха Кмета на района инж. Ральо Ралев, неговия екип и представител от отдел “Екология и управление на отпадъците” от Община Пловдив.
Под формата на забавни игри, децата много бързо разбраха и научиха как се разделя битовия отпадък в съответните цветни контейнери и участваха с огромно желание в забавленията. Накрая всички малчугани получиха подаръци от “Екоколект”.
Освен провеждането на ЕСНО в периода от 21 до 25 ноември 2016 г., от администрацията на Район “Северен” напомнят, че в момента тече и  поредната кампания за събиране на излезли от употреба гуми и отработени масла. Тези отпадъци могат да бъдат предавани в събирателен пункт на адрес: гр. Пловдив, Район “Северен”, ул. “Георги Бенев” № 4, площадка на “Универсметал “ ООД, от 09:00 до 17:00 часа.