Награждават най-добрите участници в ученическата кампания „Грамотни ли сме?“

В кампанията „Грамотни ли сме?” взеха участие общо 910 ученици

Награждаването на най-добре представилите се 134 ученици в кампанията „Грамотни ли сме?“ ще се проведе в сградата на Общински детски комплекс, бул. „Шести септември” №193, на 25.11.2016 г. (петък) от 14,30 часа. Те ще получат специализирана литература (Официален правописен речник на българския език и тестове за подготовка в съответната възрастова група).
На 21.10.2016 г. се проведе есенният етап за 2016 г. от кампания „Грамотни ли сме?“, организирана от Община Пловдив, отдел „Образование“, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив (ЦПЛР – ОДК – Пловдив).
Кампанията провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Тестовите варианти за трите възрастови категории IV клас, VІІ клас и ХI – ХІІ клас са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете е разработен в 4 модула, като разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип дадоха възможност на  участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в съвременния български книжовен език.
В кампанията „Грамотни ли сме?” взеха участие общо 910 ученици, съответно от IV клас 355 ученици, VІІ клас 244 ученици и от ХI – ХІІ клас 311 ученици от 37 общински, държавни и частни училища.