Иван Тотев: Транспортният проект изпълнява целите си, световна глупост е, че не работи

Мисия Пловдив

23-11-2016, 16:55

Снимка:

Plovdiv.utre, архив

Автор:

Роси Добринова

Всичко от Автора

От Нова година въвеждат електронното таксуване в автобусите

От 1 януари пловдивчани ще пътуват с електронни билети. Това съобщи днес кметът Иван Тотев. Той допълни, че електронното таксуване ще бъде въведено плавно, за да може хората да свикнат, че вече няма да плащат билети на кондуктори. Тотев увери, че ще бъде даден поне 2 месеца гратисен период и ще се ползват и двата метода на таксуване. Той отговори и на критиките на опозицията, че транспортният проект не работи и е провален.
"Ние взехме едно осъзнато управленско решение- да изградим леви секции на светофарите, но увеличихме циклите им, което доведе до по-бавно преминаване. Но да говорим, че един шофьор, който никога не кара с 50 км в час в града, че чака малко повече на светофарите е глупост", каза Тотев.
Според него в Пловдив има задръствания само по един час сутрин и вечер. "Аз също съм шофьор, задръстванията са в рамките на един час и то на 4-5 места в града, които се знаят. Лесно е да се експлотира политически тази тема и да се слагат клишета като "провал". Реално имаме проект, който изпълнява целите си. А живият живот е такъв, че винаги може да има 1 табло, което не работи или един развален валидатор в автобус", допълни кметът.
Той е категоричен, че няма никакви притеснения по повод сигналът, който ДСБ ще внесат в министерството на регионално развитие и благоустройството.