Кметът Панов на среща в МРРБ заради санирането

Животът

24-11-2016, 10:29

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Във Велико Търново днес се провежда редовно заседание на общинския съвет

Великотърновският кмет Даниел Панов присъства днес на среща, на която в МРРБ се обсъжда ситуацията с Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради. На срещата Панов представя Националното сдружение на общините в България, на което той е председател. Това стана ясно по време на редовната сесия на Великотърновски общински съвет, която се провежда днес.

Преди дни от Министерството на регионалното развитие и благоустройството писмено уведомиха кметовете да не сключват нови договори за безплатно саниране, тъй като осигурените пари в размер на 1 милиард лева са вече изчерпани, а приемането на бюджета за следващата година е все още под въпрос. Очаква се днес общините да получат подробни указания за действия.

На днешната сесия на Великотърновския общински съвет имаше внесени питания към кмета Панов, но се наложи те да отпаднат от дневния ред. Старейшините днес обсъждат касовото изпълнение на бюджета към 30 септември 2016 година. Петимата съветници от БСП заявиха, че няма да го подкрепят.