Блестящ Владо Стоянов запази надеждите на Лудогорец за Лига Европа

Арсенал трябва да бие Базел в Швейцария

Блестящ Владо Стоянов запази надеждите на Лудогорец за Лига Европа. Равенството 0:0 на стадион „Васил Левски“ между отбора от Разград и Базел се дължи, освен на умната тактическа игра на домакините, и на страхотния страж на лудогорци.

Владо се показа в невероятната форма от първите си години. Още на мача на България с Беларус загатна,че връща високото си ниво на страж на националния тим. Показа го по безупречен начин и на вратата на Лудогорец. Отчая връхлитащите като оси играчи на Базел и спаси положения, които бяха чисти голови ситуации за швейцарците.

Наистина в предни позиции липсваше Марселиньо. Но донякъде. Георги Дерменджиев бе обещал преди срещата, че неговия тим ще изиграе умен двубой. Така и стана. Отдавна не бяхме виждали Лудогорец  да не  бъдат наивно романтични, а целенасочено прагматични.

И постигнаха целта си. От другата страна Базел също не искаха да рискуват. Търсеха гола на чужд терен, но не желаеха и да допуснат попадение. Затова срещата приличаше повече на партия шах. Дерменджиев направи така,че с белите фигури да бъде Лудогорец.

0:0 съхранява надеждата за участие през пролетта в Лига Европа. също така резултатът 2:2 между Арсенал и ПСЖ в известен смисъл е много по-благоприятен за Лудогорец. Наистина парижани имат гол повече на чужд терен спрямо Арсенал. Но и двата отбора не могат да си правят тънки сметки и трябва да гонят победи в следващите мачове.

Все пак Лудогорец трябва да разчита и на коректността през 90 минути на Арсенал. Тоест Венгер и компания, ако водят в резултата, да не допуснат „случайно“ изравняване в края на мача. Надеждата за класиране за Лига Европа обаче твърдо остава. Заради умната игра на лудогорци и техния отново блестящ Владо Стоянов. Остава да видим как ще се развият мачовете в последния шести кръг.