Благоевград е избран за домакин на престижни първенства по плуване за 2017 година

Едно от състезанията е Международен турнир "Пирин - Благоевград“

Българската федерация по плувни спортове определи Благоевград за  домакин на две престижни състезания през 2017 година. Те ще се проведат в общинския закрит 50-метров басейн в Спортен комплекс „Пирин“.  Едно от състезанията е Международен турнир „Пирин – Благоевград“, който ще се проведе на 25-26.02.2017 г. Второто първенство от висок ранг е Държавно лично отборно първенство „Деца“, което е предвидено за 15-16.07.2017 година.

Първият международен турнир  по плуване „Пирин – Благоевград“ се проведе през април 2015 година, за който  в областния център пристигнаха стотици гости от страната и чужбина.

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“  беше открит в края на 2015 година в резултат на целенасочената политика, водена от  кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. Басейнът е с размери 50X25. В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока.