Разследващи влизат в бежанския център в Харманли

24 ранени полицаи и около 300 мигранти, заснети да нарушават обществения ред - това е равносметката след напрегнатата нощ там

Следователи, прокурори и криминалисти влизат в бежанския център в Харманли, за да изясняват самоличността и мотивите на провокаторите на напрежението там. 24 ранени полицаи и около 300 мигранти, заснети да нарушават обществения ред - това е равносметката след напрегнатата нощ там.

 

Днешният инцидент е ежедневие в Западна Европа. Войната в Сирия продължава, подобни гледки ще са чести. Нито огради ще ги спре тези хора, нито нищо. Това е съдбата на Европа. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който се запозна на място с обстановката в бежанския лагер в Харманли, след като по-рано там избухнаха сблъсъци между жандармерията и бежанците.

Голяма част обаче са икономически мигранти от Афганистан и Пакистан, това дразни хората и ги плаши. Те ходят на групи, трудно е да се установи самоличността им. Докато великите сили не се разберат, ще е така, като виждам как в Алепо не е останала една сграда...

От тази нощ започват огледи на следователи, прокурори, заедно с главния секретар и криминалисти. Вандалите, които са провокирали, ще им бъдат повдигнати обвинения. Установяването на самоличността също ще е дълъг и тягостен процес, каза още Борисов.