Министър Десислава Танева връчи приза "Агробизнесмен на годината" на Недко Митев

Бизнесът трябва да отстоява продължаването на политиките за развитие на земеделието

Министърът на земеделието и храните връчи годишния приз „Агробизнесмен на България 2016“ на Недко Митев от добруджанското село Овчарово, съобщават от МЗХ. Той е създател на едно от най-стабилно развиващите се стопанства в страната и фермер с повече от 40-годишен опит в земеделието и животновъдството. Фирмата му обработва над 60 хил. декара, развива животновъдно стопанство с близо 7 000 крави, притежава предприятие за преработка на мляко, собствена лаборатория и един и от най-модерните заводи за биогаз. Във фирмата работят над 200 служители и 20 специалисти.
Бизнесът трябва да отстоява продължаването на политиките за развитие на земеделието. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на среща с агробизнеса, част от официалната церемония по връчването на годишния приз „Агробизнесмен на България 2016“. Тя посочи, че всички промени през последните две години са изготвени заедно със съответните браншове в земеделието. „Тяхното реализиране е изключително важно за темпа на растеж и конкурентоспособността на България в сектора“, добави  министър Танева.
Министърът на земеделието и храните коментира и Закона за храните, който бе разработен заедно с браншовите организации в продължение на година и половина. „Положихме много усилия и труд върху това законодателство. Ще настоявам тези промени да се случат“, обяви Танева.