26-годишен тошевец с 37-ма присъда!

Генералтошевският районен съд го осъди на 5 години лишаване от свобода

26-годишният Стоян Стоянов ще изтърпи поредната си 37-ма присъда лишаване от свобода, след като по обвинителен акт на Районната прокуратура в Генерал Тошево състав на Генералтошевския районен съд го осъди на 5 години лишаване от свобода при строг режим за извършени от него две кражби при условията на опасен рецидив и като продължавано престъпление – деяния по член 196, ал.1, т. 1, във връзка с член 194, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

След изтърпяване на последното си наказание от 3,8 год. лишаване от свобода при строг режим, наложено му от Бургаския районен съд през април 2012 год., 26-годишният мъж се заселил в Генерал Тошево, където живеели баба му и дядо му. На 25 ноември 2015 год. Стоянов откраднал мъжка чантичка с два мобилни телефона от незаключен автомобил, паркиран на  улица в Генерал Тошево. Действията му били забелязани от собственика на колата. Той настигнал опасния крадец и поискал телефоните си. Стоянов заявил, че ги е изхвърлил в контейнер за смет. След като потърпевшият не открил по улицата контейнер за смет, настигнал Стоянов, но той успял да избяга.

Два дни по-късно – на 27 ноември 2015 г., след полунощ опасният рецидивист отишъл в ресторант в центъра на Генерал Тошево. Той бил редовен клиент на заведението и знаел, че зад барплота сервитьорките държат чаша с пари от оборота. Успял да отвори със сила плъзгащата се врата на ресторанта, влязъл вътре и откраднал чашата с пари, в която имало 347 лева. След това напуснал Генерал Тошево. На 13 февруари 2016 г. бил задържан в Добрич с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която съдът потвърди.

Присъдата на Районния съд в Генерал Тошево подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Добрич.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен