"Казанлък Волей" приема "Марица" в женското първенство

Двата тима се готвят усърдно за важния сблъсък

Шампионът “Марица” (Пловдив) гостува на “Казанлък Волей” в дербито от 5-ия кръг на женското първенство. До момента “розите” имат 10 точки и заемат първата позиция, а волейболистките на Иван Петков са с точка и мач по-малко на второто място. В трите си срещи дотук пловдивчанки все още нямат загубен гейм.

И двата тима се готвят усърдно за важния сблъсък. По-рано тази седмица “Казанлък Волей” изпрати свои съгледвачи начело със старши треньора Страхил Балов да наблюдават мача на “Марица” от 4-ия кръг като гост на “Раковски” (Димитровград).

Наставникът на шампионките Иван Петков също заяви, че е добре запознат със силните и слабите страни на днешния опонент.  “Подготвяме се като за всеки мач и се надявам да сме готови”, заяви той и добави: “Приемаме всеки мач с нужния респект към нашия противник. Този мач не прави изключение и от такава гледна точка няма някакъв допълнителен заряд за нас в днешния двубой. Знаем, че излизаме срещу един млад и добър отбор. Казанлък Волей има своите силни страни, на които ние ще се опитаме да противодействаме по най-добрия начин, и своите слаби страни, от които, разбира се, ще се опитаме да се възползваме. Мога да кажа, че с леки изключения момичетата са в оптимална форма. Здравословно сме добре. Ще се постараем да играем най-добрия волейбол, който можем, и да се поздравим с успех. Надявам се да се получи един добър мач, който да оправдае очакванията, и зрителите да бъдат удовлетворени от това, което ще видят.”

Мачът между “Казанлък Волей” и “Марица” в зала "Багира" е с начален час 18:00. Един час по-рано “Славия” приема “Левски” в столичното дерби от днешната програма.