Ситуация при "земетресение" в „Приказен свят”

Децата проведоха учебна тренировка

В  ДГ № 24 „Приказен свят” - град Добрич се проведе учебна тренировка на Щаба за изпълнение  на плана за защита при бедствия. С децата и целия наличен състав се осъществи ситуация на евакуация при земетресение. Целта на проведената тренировка бе да се организира и реализира безпрепятствено напускане на помещенията и сградата на детската градина съгласно определените схеми и маршрути за евакуация.

Предварително бе проведена дискусия с децата от подготвителните групи: Какво се случва при земетресение? Опасно ли е? Можем ли да се спасим от земетресение? Ще помогнете ли на друг човек или животно?

 Децата си припомниха правилата: ако се случи земетресение -  при І-ви трус застават на безопасно място и изчакват да премине, след  което излизат навън на определеното  според плана място за евакуация.

Следвайки правилата и указанията на учителката децата преодоляха „препятствията, предизвикани от труса” и излязоха навън.

След проведената ситуация децата  по групи коментираха  действията и поведението си  при проведената евакуация и се набелязаха насоки за още по-бързо и организирано проиграване.