Гергана Николова представя за първи път у нас жанра Кросоувър

София Лайф

27-11-2016, 16:19

Снимка:

youtube.com

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

За първи път на наша сцена на 28 ноември в "София лайв клуб" операта ще срещне попа

За първи път на наша сцена ще бъде представен музикален проект от жанра Кросоувър или Класически кросоувър. Какво е това - ще попитате вие? Смесица от класическа музика и коренно различни други музикални стилове като рап, поп, рок, дори метъл. Това прави оперната певица Гергана Николаева в новия си албум. Малко преди концерта й на 28 ноември, Поли Гергушева се срещна с нея, съобщи bTV

Ако не сте чували арийте на Верди съчетани с италиански рап - в това парче ще ги чуете. Оперната певица Гергана Николаева разчупва всякакви стереотипи в новата си песен колаборация с Лео Бианки.

За първи път на наша сцена на 28 ноември в "София лайв клуб" операта ще срещне попа. Това е името на концерта промоция на новия албум на оперната певица.

"Аз честно казано винаги съм знаела, че ще бъда певица, защото аз от малка съм певица. Като че ли с възрастта мечтите ми са някакси по-скромни и по-притаени. Не смея много да мечтая, но това, което в момента се случва с "Pop meets classic" - това е един проект, върху който с Георги Владимиров Герасим работим вече 2 години и половина. Това, което сега се случва - финализирането на този продукт, за мен е голямо щастие наистина. Да кажем ето, осъществих една мечта, която е да популяризирам класическата музика", разказва Гергана Николаева.

На сцената ще се качат и нейни дуетни партньори през годините - Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Тони, Камен Воденичаров, Дичо и Теди Кацарова. Изненадата за вечерта е Берковската духова музика, които пристигат специално за изпълнението на песента "Ветрове" в нов аранжимент.

"Миналата година събрахме около 400 млади души в една градинка в Лозенец, които слушаха тях и мен пеейки фрагменти класика. Това е удовлетворението, когато видиш, че срещу теб има реакция, която си заслужава.

Смело е наистина като повтарям думата отговорно. Мисля, че успяваме да достигнем до една по-голяма аудитория и много млади хора, защото, ако ние не предложим на младите хора смислени текстове и красива музика независимо по какъв начин сме я аранжирали - те няма как да достигнат до нея".

Освен изпълнители, с които работи, Гергана казва, че тези певци са и нейни приятели. Това е едно от най-важните правила, по които се ръководи.

"Примерно с Камен ние се познаваме от години и заставайки с него на сцената, ние с един поглед се разбираме. И това си го доказахме, защото правихме едно европейско турне, бяхме в Берлин, след това в Париж, Люксембург, декември отиваме във Виена и наистина, когато двамата застанем на сцената, нашите очи говорят, сърцата ни се отварят и всичко е много искренно.

Какви лица искате да видите тук в този клуб, когато запеете?

- Предназначена е за всички от сърце. Когато нещо е истинско, то се възприема по истински начин от правилните хора... Всеки може да си намери нещо на този концерт, може да чуе нещо, което му е липсвало, просто за хората, които искат да бъдат будни. 21 век сме и това срещане на стиловете, то не е от днес. Може би за България е малко по-чуждо, но в световен мащаб това се прави от години.

Концертът "Pop meets classic" може да гледате също и в празничната програма на bTV по време на Коледните и новогодишни празници.