Фандъкова разпореди фирмите за зимно почистване да бъдат в готовност

Приоритетно при валежи от сняг работата започва от улици и булеварди, по които се движи масов градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове

Днес, кметът на София Йорданка Фандъкова проведе работна среща с екипа на Постоянно действаща комисия през зимния сезон, в която участва и началника на КАТ – „Пътна полиция“ комисар Тенчо Тенев. Кметът Фандъкова разпореди във връзка с прогнозата за снеговалеж фирмите, ангажирани с почистването на София да разположат специализирана техника за зимно почистване на определените 68 места в града. Следобяд през днешния ден снегопочистващата техника ще бъде в готовност на определените местостоянки.

Приоритетно при валежи от сняг работата започва от улици и булеварди, по които се движи масов градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове. След това при необходимост се преминава по вътрешно-квартални улици.

София е разделена на 7 зони и отделно има 4 зони, в които влизат общински пътища. Дейностите по почистване се извършва от 7 фирми. Всички машини трябва да са снабдени с gps, което позволява да се проследи движението им в реално време. Контролът на дейността се извършва от Столичен инспекторат.

От страна на Агенция пътна инфраструктура е потвърдена готовност и е осигурена нужната техника за почистването на Северна скоростна тангента и прохода за Владая и западната дъга на Столичен околовръстен път.

Комисар Тенчо Тенев информира кмета Фандъкова, че ще бъдат разположени допълнителни екипи на  КАТ за регулиране на движението.

Напомняме на гражданите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.

Създадена е организация в Центровете за временно настаняване да бъдат приемани хора, останали без дом. От 1 декември ще отворят врати и два Кризисни центъра за настаняване.