Община Тервел награждава ученици-актьори с билет за Народния театър

Младите таланти са избрали да гледат "Идеалният мъж" на Оскар Уайлд

Община Тервел награждава ученици-актьори с билет за спектакъл в Народния театър "Иван Вазов" в София, съобщават от кметската управа. Младите таланти са избрали да гледат "Идеалният мъж" на Оскар Уайлд и билетите им вече са осигурени, съобщава БТА.
Четиринайсетте деца от средното училище "Йордан Йовков" в Тервел получават поощрението за участието си в постановката "Милионерът" за патронния празник на учебното заведение. Младите актьори се превъплътиха с вдъхновение в Йовковите герои и спечелиха аплодисментите на съученици, преподаватели и родители,каза заместник-кметът Диана Илиева.
Всеки от младите таланти иска главната роля, да изиграе забавен образ и да изрече повече думи на сцената. В "Милионерът" учениците сами определиха кой е най-подходящ за галерията от Йовкови образи, разкрива как е бил постигнат успехът на спектакъла учителката по литература Росица Стратиева, която е и един от ръководителите на трупата.
С първия ученически спектакъл община Тервел слага началото на училищен театрален реквизит за поставяне на Йовкови произведения. Първото попълнение във фонда са мъжка и женска добруджанска носия за герои на класика от добруджанските села. Ще бъдат подготвени и котленски носии за сценичната версия на "Старопланински легенди". Така стъпка по стъпка училище "Йордан Йовков" ще създаде собствен музей на героите на разказвача, посочват от общинската управа.