Съветниците против изграждане на бежански център в общината

Животът

29-11-2016, 12:08

Снимка:

burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Интеграция на бежанците чрез спорт

Припомняйки протестите в страната и това, което стана в Харманли

С 42 гласа ЗА съветниците приеха декларация против изграждане на бежански лагер на територията на общината. Докладната беше внесена от Георги Дракалиев, съветник от ГЕРБ.
Съществува реална възможност Германия да изиска от България да приеме обратно мигрантите, за което и вътрешният министър в оставка Бъчварова се изказа наскоро, че общините трябва да вземат сами решение за откриване на бежански центрове.
Припомняйки протестите в страната и това, което стана в Харманли, Дракалиев подчерта в докладната, че и в Бургас вече се носят слухове, че се подготвя стадион "Лазур" за такъв център. 
"Не бива да ставаме потърпевши на европейската политика на криворазбрана солидарност и на късно осъзнати взети решения по отношение на мигрантската криза". С тези мотиви Дракалиев аргументира декларацията против изграждане на бежански център на територията на общината, както и да не се настаняват временно или постоянно мигранти в държавни обекти, намиращите се на територията на Община Бургас. 
В докладната се сочи още, че ще се вземат всички законови мерки против евентуално изграждане на такъв център, както и че ще бъде взето мнението на гражданите.