Пресечен опит за контрабанда на злато и сребро

Крими

29-11-2016, 12:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

По 200 лв. на смяна са вземали митничарите на Лесово

Те били скрити под калника на автомобил

Златни плочки и сребърни накити, недекларирана валута и нелегални цигари откриха митнически служители при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция през МП Лесово.

Иззети са 166 сребърни изделия с общо тегло 660 грама, 11 златни пластини с общо тегло 355 грама, недекларирани 13 700 евро и 1 200 къса цигари без акцизен бандерол.

Автомобилът с румънска регистрация е селектиран от митническа мобилна група за щателна митническа проверка, а от Гранична полиция постъпва искане заради съмнения за нелегални акцизни стоки. Митническа мобилна група към ЦМУ и митнически инспектори от МП Лесово отклоняват колата към халето за проверка, въпреки че шофьорът и двамата му спътници твърдят, че не пренасят нищо, което да подлежи на деклариране.

В багажника митническите служители се натъкват на пригоден тайник над калника. Срещу двамата нарушители - шофьора на колата и единия от пътниците, румънски граждани от Букурещ, са съставени актове по Валутния закон и Закона за митниците. Изделията от благородни метали и недекларираната валута подлежат на отнемане в полза на държавата.