Кметът Иван Тотев откри новата и най-модерна ЦДГ "Чайка"

Най-новата и модерна детска градина „Чайка“ е вече факт, а децата ще учат и играят в една нова и изключително приятна обстановка. В присъствието на много колеги районни кметове, народни представители, директори, учители, родители и деца кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Източен" Николай Чунчуков прерязаха лентата на новата сграда.

Проекта за сградата е изготвен от арх. Божков и реализиран от фирма „Запрянови“. Архитектурата подволява всички 8 групи да бъдат с южно изложение.
"За мен е чест да получа плакет от родителите, като благодарност и оценка за това, което направихме за децата на Пловдив", каза Тотев, който беше удостоен със специална награда от щастливите родители.
"Това е много скъп за мен проект. Неговото начало е още от есента на 2007 година, когато, като районен кмет обикалях района и с директорката обсъдихме тук, на това място, да има нова детска градина. Това е проект, който изцяло е направен със средствата от данъците на пловдивчани, т.е. от общинския бюджет. Така, че едно обещание, което съм дал през есента на 2007 година, днес е изпълнено и съм изключително щастлив", допълни още Тотев.

Според него с изграждането на градината са решени няколко проблема и единият от тях е преместването на децата от подблоковите детски градини.
"Догодина планираме да започнем детска градина „Каменица“. Престои да внесем предложение до Общинския съвет да се упълномощи администрацията на район „Централен“ за започване на процедурите по ЗОП. Същото се надявам да направим и нова детска градина в район „Южен“, която ще се намира на булевард „Александър Стамболийски“, уточни кметът.