Наоми Кембъл изрази мнението си за младите модели

„Младите манекенки са мили. Идват и си отиват бързо!“

Супермоделът Наоми Кембъл сподели в интервю за сп. Remix отношението си към младите колежки на подиума, които стават известни благодарение на социалните мрежи.

„Мисля, че те са великолепни. Познавам всички тези млади момичета от Instagram и всички те действително са много вежливи и мили“, разказала 46-годишната икона на подиума.

Изданието уточнява, че Наоми говорила предимно за младите американски звезди в модния бизнес като Бела и Джиджи Хадид, а също и за Кендъл Дженър.

„Помогнах на някои от тях с походката“, казала още Кембъл и допълнила, че ѝ е било приятно да го направи. Според нея, в момента в модата работят много момичета.

„Може да се каже, че те идват и си отиват доста бързо“, отбелязва тя. Супермоделът също казва, че никога не е планирала да работи в света на модата толкова дълго, но просто така се е получило.

Британският супермодел нашумя в началото на 90-те години на миналия век. Работи на модния подиум от 15-годишна. Стана първата тъмнокожа моделка, снимаща се на корицата на английското и френското издание на Vogue.

Мнението на Кембъл за младото поколение манекенки се отличава от гледната точка на нейната колежка Стефани Сиймор, напомня US Magazine.

Миналото лято звездата заяви, че истинските топмодели са останали в миналото, а за Дженър и сестрите Хадид било нужно да се измисли ново име. Тогава тя предложи „кучки на деня“ (bitches of the moment).