Мис Франция идва в Пловдив

Вече тече и подготовката за следващото 14-то издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ" 2017 г.

Алианс Франсез се договори с организационния комитет на конкурса и очаква новата  Мис Франция и нейната подгластничка в Пловдив за най-големия на Балканите международен франкофонски форум за шансони „Златен ключ”. Тази новина отключи празничното настроение, което вече завладя и т.нар. „френски остров" в града ни и най-вече курсистите франкофони. Както по традиция, всеки един от тях, независимо от нивото, в което се обучава, ще има възможността да си изтегли от специалните френски коледно-новогодишни късмети, които повдигат не само доброто настроение, но и чрез своята образователна цел засилват мотивацията за изучаване на езика на Молиер.
След като преди броени дни прочутият булевард Шанз-Елизе осъмна с приказна коледна украса и анимирани витрини на Галери Лафайет, които са една от атракциите на Париж, великолепна елха заблестя и в Алианс Франсез Пловдив.
Вече тече  и подготовката за следващото 14-то издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ" 2017 г., за което се очаква в Пловдив да дойде и новата Мис Франция заедно с официалния дизайнер на конкурса Пенг Сенпинта. Те ще внесат френски шик в концерта „Мода и шансони”. В събота на 17 декември в мултифункционалната зала от ново поколение „Арена” на Монпелие ще се проведе избора, който ще бъде излъчван директно по френската телевизия TF1, сподели директорът на Алианс Франсез, г-жа Теофана Брадинска. Тя ще бъде избрана измежду 30 финалистки от различните френски региони. С най-големи шансове се очертава представителката и финалистка на региона Поату-Шарант.
Фестивалът за шансони е събитие вписано в Културния календар както на Световната мрежа на франкофонските фестивали, така и на Община Пловдив, и той безспорно се утвърди като втората по важност и мащаби такава проява в Европа след тази в Амстердам.
В момента се изработва и специален телевизионен клип за 2017г., рекламиращ чрез Фестивала и самия град, където той се провежда.
Неговото излъчване по най-голямата международна франкофонска телевизия TV5 Monde ще започне през пролетта.
Нека 2017 година бъде изпълнена с много радостни мигове и здраве, да бъде ползотворна и успешна за всички, устремени да покоряват нови върхове в науката и образованието.