“Холограма за краля” и “Одисеята на Жак Ив-Кусто” - закриват днес 11-тото издание на Киномания Пловдив

14 дни с хубаво кино минават бързо и днес е време да сложим край на 11-тото издание на Киномания в Пловдив. От 18:30 часа ви очаква “Холограма за краля”. Том Ханкс играе Алън Клей – оцеляващ американски бизнесмен, който отива в Саудитска Арабия с надеждата да сключи договор в IT бранша и да спаси кариерата си. С пристигането си той се оплита в местната бюрокрация и се губи в безкрайната пустиня. Докато очаква пристигането на вечно отсъстващия монарх, Клей се сближава с шофьора си, прекарва малко контрабанден алкохол с помощта на европейски дипломат и започва с нарастващо безпокойство да наблюдава подозрителен израстък на гърба си.
Последната прожекция за тази кинопанорама е с начало 20:45 часа. “Одисеята на Жак Ив-Кусто” ще ви пренесе в лятото на 1946 г. Жак-Ив Кусто води наглед райски живот по Средиземноморието заедно със семейството си. Но самият той никога не се чувства щастлив: предприемачът копнее и сънува морски приключения. Воден от непоклатимата си вяра в прогреса, той поема с наскоро закупения си кораб „Калипсо” на път, за да проучва океаните на света. 10 години
по-късно, вече порасналият му син Филип иска да тръгне по стъпките на баща си. Докато Жак – на ръба да се превърне в мегаломан – мечтае за подводни жилища, синът му си дава сметка, че подобна иновация може да застраши околната среда. Отношенията им са поставени на изпитание, когато двамата се отправят на съвместна експедиция.