Русенка с приз за поп музика в Литва

Мисия

01-12-2016, 13:15

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Балетът на Русенската опера гостува днес в Стара Загора

Жулиета Иванова е била единственият участник в конкурса от България

Жулиета Иванова от вокално студио за поп и джаз „Икономов” се завърна със специален приз в номинация „Поп музика” от конкурса „Каунас талант”, провел се от 24 до 29 ноември в гр. Каунас, Литва. В конкурса взеха участие участници от 16 държави, които се представиха с три песни в различни стилове. Вокалният педагог Вили Икономов беше член на международното жури по покана на директора на конкурса заедно с други негови колеги, които представят свои участници.

В рамките на конкурса участниците и членовете на журито имаха възможност да се включат в две екскурзии в градовете Каунас и Вилнюс, както и да посетят майсторски класове на различни вокални специалисти. Жулиета Иванова посети майсторския клас на Ендла Мурд от Естония, а за членовете на журито беше организиран майсторски клас, проведен от Дойна Елена Бенту от Румъния.

Награждаването на участниците, вокалните педагози и членовете на журито се състоя в залата на общинския съвет на община Каунас. Лично кметът на града приветсва участниците и гостите и връчи наградите на призьорите. Жулиета Иванова получи почетен диплом и предметна награда, както и покана за участие в голям музикален фестивал в Македония през 2017 година от директора на конкурса, който беше сред членовете на конкурсното жури. Вили Икономов получи почетна грамота за подготовката на своя участник в конкурса и предметна награда.

Гала-концертът се състоя в зала Залгирио Арена Каунас пред 7 хилядна публика. Третият конкурсен ден и гала-концертът се излъчваха на живо от националната телевизия.

Жулиета Иванова е била единственият участник в конкурса от България.