Шест месеца затвор за "бомбаджията" на ж.п. гарата

Крими

01-12-2016, 14:32

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

МВР отцепи Стария Несебър заради сигнал за бомба

Мъжът заплаши с мнимо взривно устройство, наказанието му ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим

Ефективно наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ получи Станчо Стоянов от гр.Бургас. Той призна всички факти от обвинителния акт и се споразумя с Районна прокуратура –Бургас. Стоянов се признава за виновен в умишленото извършване на престъпление, че в условията на продължавано престъпление на два пъти по телефон предал повикване за злополука, като са настъпили значителни вредни последици, изразили се в това, че на място са били изпратени полицейски автомобили, специализиран автомобил на „спешна помощ“ при МБАЛ – Бургас  и автомобил на Бургаската пожарна.
На 09.11.2016г. в гр.Бургас, посредством стационарен уличен телефон намиращ се на ул.“Фердинандова“ № 5, подал съобщение за злополука посочвайки, че на входа на централна ЖП – гара – Бургас е взривена газова бутилка.  
На 09.11.2016г. в гр.Бургас, посредством стационарен уличен телефон намиращ се на ул.“Фердинандова“ № 5, подал съобщение за злополукапосочвайки, че е началник влак и в пристигащ влак номер - 2336 към ЖП – Гара –Бургас е избухнала бомба и има десет ранени пътници.     
Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.    
Споразумението, което е одобрено от Районен съд-Бургас, е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.