Жълт код за силен вятър

Животът

02-12-2016, 08:22

Снимка:

pixabay

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жълт код за силен вятър е в сила днес

Пътните настилки в цялата страна са предимно мокри, заснежени

Във всички области на страната е обявен жълт код за силен вятър. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Ще духа умерен и силен западен вятър с пориви до 25-27 m/s. Жълтият код означава, че има потенциална опасност и повишена вероятност за опасни метеорологични явления, като са възможни и щети. От НИМХ съветват хората да следят прогнозата за времето и да не предприемат неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето. 
Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 7° - 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. 
Информация за пътуващите: Пътните настилки в цялата страна са предимно мокри, заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени. В района няма места с ограничена видимост поради мъгли. Движението по автомагистрала Тракия е нормално, като се изключи ограничението при пътен възел Ветрен, където има ремонт. Върбишки проход е затворен. Айтоски, Котленски и Fбзорски са отворени. По Дюленски и Твърдишки има ограничение за товарни автомобили.