Митничари обучават ученици за риска от наркотиците

Мисия

02-12-2016, 11:26

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Два случая на контрабанда на тютюневи изделия предотвратиха на Митница Русе

Съорганизатор е СНЦ „Детски пристан“, Общината и Инспекторатът по образовани подкрепят проекта

Русенски ученици от 7 до 11 клас ще се включат в обучение на тема „Превенция на риска от употребата на наркотици“. Инициативата, която е първа по рода си в Русе, е част от образователната програма на Агенция „Митници“. Съорганизатор е СНЦ „Детски пристан“ – Русе. Събитието се провежда с подкрепата на Община Русе и на Регионално управление по образованието.

Целта на програмата е да запознае една от най-уязвимите групи – учениците, с видовете наркотични вещества, тяхното влияние и дългосрочно отражение върху организма и живота им като цяло.

Обучението, което ще се проведе от митнически служители от Митница Аерогара София и Митница Русе, ще включва информационен панел и демонстрации как се откриват наркотици и как учениците да се предпазват от дилъри.

В събитието ще вземат участие Кремена Раднева – председател на УС на СНЦ“Детски пристан“, Спасимир Димитров, директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ – Община Русе, Светлозар Ненов, директор на специализирано звено „Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“- Община Русе, Димитър Райнов – началник на Регионално управление на образование – Русе.

Лектор ще бъде Стефан Бакалов, началник отдел Митническо разузнаване и разследване при Митница Аерогара София.