Програма на кинопанорама ИТАЛИЯ ДНЕС в Русе

Мисия

02-12-2016, 11:32

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежки парламент Русе с анти СПИН кампания

Програмата се провежда в рамките на Коледно-новогоднишния фестивал Русе 2016

Изключителна селекция филми от съвременното италианско кино ще радва киноманите в Русе от 5-ти до 8-ми декември в зала „Европа“ на Доходно здание.

Кинопанорамата „ИТАЛИЯ ДНЕС“ се провежда в рамките на Коледно-новогоднишния фестивал Русе 2016 и се осъществява в партньорство с ИТАЛИАНСКИЯ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ, чийто директор

г-жа ЛУИДЖИНА ПЕДДИ ще присъства лично на откриването на кинопанорамата в Русе.

Прожекциите на всички филми са на италиански със субтитри на български език и са с ВХОД СВОБОДЕН!

 

На 5 декември, понеделник, 18 ч., кинопанорамата ще бъде открита с филма РОДИНА (2014) на режисьора Феличе Фарина. В него участват Франческо Панофино, Роберто Читран и Карло Джузепе Габардини. Драматичната история разказва за премеждията на Салваторе - работник във фабрика, който защитава работното си място и своето достойнство с цената на живота си. Неговата среща с другите персонажи разказва за ситуацията в Италия през последните 30 години: времена на пропуснати възможности, предадени надежди, престъпления и трагедии, рокади и игри на властта.

 

Вторият ден от програмата, 6 декември, предлага интересното заглавие БИЛА ЛИ СИ НА ЛУНАТА? (2015). Прожекцията ще е от

18 ч. и ще представи лентата на режисьора Паоло Дженовезе, в която участват Раул Бова, Лиз Солари, Дино Абреша, Нино Фрасика и Сабрина Импачаторе. Комедията разказва историята на Гуия, която е на 30, работи в престижно модно списание, кара скъпа спортна кола, пътува с частен самолет и живее между Милано и Париж. Има всичко или поне така си мисли, докато един ден не се озовава в едно малко селце в Южна Италия. Там тя се сблъсква с Ренцо – очарователен фермер – и така разбира, че единственото нещо, което й липсва, е любовта.

 

На 7 декември, сряда, от 18 ч., публиката ще се срещне със ЗЛАТНОТО МОМЧЕ (2014) на режисьора Пупи Авати. В италианската драма прочутата Шарън Стоун си партнира с Рикардо Скамарчо и Джована Рали. Давиде Биас, креативен рекламен агент, който мечтае да напише истински шедьовър, съжителства с притеснения и неудовлетвореност. Когато баща му, сценарист на второразредни филми, внезапно умира, той се премества от Милано в Рим, където среща красивата Лудовика – издателка, заинтересована да публикува автобиографичен роман, който баща му е имал намерението да напише. Тогава животът на Давиде претърпява внезапен обрат.

 

В последната вечер от кинопанорамата, 8 декември, от 18 ч., русенци ще имат възможността да видят комедията ПРОМЕНЛИВО ВРЕМЕ С ВЕРОЯТНИ ПОДОБРЕНИЯ (2015) на режисьора Марко Понтекорво. Филмът разказва за двама приятели, Ермано и Джакомо, съдружници в цех за дивани на ръба на фалита, копаейки дупка в двора, правят шокиращо откритие: от земята извира нефт! Това изключително събитие ще породи опасни противоречия и конфликти и ще изобличи най-лошите страни на нашите герои.