Четири вълнуващи продукции през декември– по Viasat Nature

Каналът ще представи поредиците „Най-дивият град в Аляска“, „Тайният живот на горите“, „Най-странните двойки животни в света“ и „Бебета в зоопарка“

През декември Viasat Nature изненадва зрителите с пътешествия и проучвания сред флора и фауна с четири неповторими продукции. Не пропускайте да предприемете вълнуващо и незабравимо пътуване в  градския остров, заобиколен от замръзнала дива пустош, Анкъридж с ViasatNature. Продукцията „Най-дивият град в Аляска“  ще се излъчва от 5 до 9 декември, всеки понеделник, от 20:00 часа.

Зрителите ще се впуснат във интригуващо проучване заедно с известни биолози, изследователи и природозащитници, които се опитват да запазят мира между местните жители и опасните диви животни, които бродят наоколо, за да се спасят от студа.Приспособяванетонамечки гризли, неконтролируеми лосове, мародерски глутници вълци към живота на метрополиса – само в поредицата „Най-дивият град в Аляска”.

В продукцията „Тайният живот на горите“ зрителите ще предприемат поход за предотвратяване на влошаването на състоянието на горите. Петте части на поредицата ще представят достигането на устойчив баланс между икономическото развитие и екологичните проблеми, докато едни дървета биват изсичани, но все повече засаждани с цел достигане на положителен напредък. Повече за тайните, които обширните горски райони ще откриете в епизодите, които ще се излъчват от 13 декември до 10 януари, всеки вторник, от 20:00 часа по Viasat Nature.

Надникнете в света на най-необичайните, изненадващи и необикновени отношения в животинското царство с „Най-странните двойки животни в света“. Биологът Лиз Бонин търси научно обяснение за необикновените връзки между кучета, които се грижат за бебета тигърчета, и лъвове, които се държат като наши братя, до елени, осиновяващи кучета, както и носорог, и овца, които се радват на взаимната си компания толкова много, че се разболяват, когато са разделени. Невероятните и трогателни отношения между животните може да проследите от 3 до 10 декември, всяка събота, от 18:10 часа по Viasat Nature.

Всяка събота, от 17 декември до 14 януари, от 18:10 часа Viasat Nature ще излъчи „Бебета в зоопарка“.  Поредицата представя дома на хиляди бебета животни, разположен в сърцето на Берлин, Германия. Институцията има 170-годишна история и представлява една от най-големите атракции в германската столица, поради разнообразието от четириноги и добрите условия, в които живеят. Ежедневно зоопаркът полага усилия за отглеждането на малките в естествена среда и тяхното добро състояние.

„Бебета в зоопарка“ документира съдбата на младите животни – непрекъснатите грижи за бременните майки, първите изживявания на новородените и трудностите в ранните им години.