В Балчик се открива афишът за Коледните празници

На 5 декември грейва елхата в Белия град

В община Балчик се открива афишът от събития за Коледните и Новогодишните празници, съобщават от кметската управа. Най-напред - на 3 декември, Коледното дърво ще грейне в крайморското село Кранево. Деца и възрастни в Балчик ще се съберат на площад "21 септември", за да запалят светлините на елхата на 5 декември, информират от общината.
В следващите дни в очакване на празниците в общинския детски комплекс ще бъде подредена изложбата "Здравей, Коледа" на млади таланти. Обичайно кметът на Балчик Николай Ангелов избира рисунката, спечелила общинския конкурс, да бъде отпечатана на картичка, която разпраща за Коледа до жителите на общината.
Творби от музикалната класика ще прозвучат под наслова "На чаша вино с Коледни песни" в изпълнение на смесения хор "Черноморски звуци". Сцена ще бъде Каменната зала в архитектурно-парковия комплекс "Двореца". Храмът "Свети свети Константин и Елена" също ще събере ценителите на музикалното изкуство на 20 декември, когато читалищен състав за популярни песни ще отбележи годишнина от своето създаване.