Хор "Детска китка" ще зарадва пловдивчани с благотворителен концерт

Концертът на един от най-старите хорове в България се организира в подкрепа на творческите изяви на хора през юбилейния 70-и сезон

Хор „Детска китка“ ще зарадва пловдивчани с предколеден благотворителен концерт на 4 декември 2016 г. от 11 часа в Дом на културата „Борис Христов“.

Концертът на един от най-старите хорове в България се организира в подкрепа на творческите изяви на хора през юбилейния 70-и сезон. През 2017 г. "Детска китка" ще отпразнува своя 70-и юбилей. През същата година главният художествен ръководител - диригентът на хора - проф. Златина Делирадева, ще отбележи забележителните 50 години творческа дейност с хора.  С младежите още работят диригент – Яна Делирадева, хормайстор и пианист – Соня Запрянова, хормайстор и диригент на подготвителния състав – Николина Кърмазлийска.

Днес в хор “Детска китка” пеят повече от 100 деца от 35 пловдивски училища на възраст 8–19 години в три формации. Три пъти седмично, напълно безплатно, те репетират и се учат на нотна грамотност и вокално пеене.

Можете да подкрепите дейността и творческите изяви на хор „Детска китка”, като посетите Предколедния благотворителен концерт, който ще се състои на 4 декември 2016, неделя в Дом на културата „Борис Христов”, 11.00 часа.