Инициативата „Пътят към библиотеката” се реализира и в Асеновград

Целта на проекта е да направим по-видими и популярни обществените библиотеки

Пет указателни табели, които да посочват пътя към библиотеката, са поставени в гр. Асеновград и една табела в с. Тополово. Това е част от инициативата на Фондация „Глобални библиотеки - България“ - „Пътят към библиотеката“, за обозначаване на местоположението на 650 обществени библиотеки, включени в мрежата на фондацията, на територията на 165 общини в цялата страна.
Целта  на проекта е да направим по-видими и популярни  обществените библиотеки  като места, където гражданите имат безплатен достъп до интернет, включително и в малки селища в отдалечените краища на страната. Успешното осъществяване на проекта ще бъде в полза на всички граждани и особено на тези, които са ограничени в достъпа си до интернет и ползването на електронни услуги.
Тази инициатива е част от цялостната програма на ФГББ, изпълнявана с финансиране на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ – САЩ и с подкрепа на изпълнителните власти за поддържане на условия за равен и безплатен достъп до интернет и електронни услуги за гражданите чрез подкрепа за обществените библиотеки.