Фризьорка от Пазарджик с опит да постави рекорд за Книгата на Гинес

Една българска коафьорка - Ваня Иванова от Пазарджик, ще атакува Гинес. Тя ще направи опит да подобри рекорда за "Най-много вдигнати коси за 8 часа". В рамките на тези 8 часа Ваня трябва да направи 305 официални прически, което означава, че на глава се падат минута и 30 секунди. 
За обикновения човек да „вдигаш” коси цели 8 часа нонстоп, с пределна съсредоточеност, с издръжливост, на която може да завиди всеки бегач на дълги разстояния, с невероятна дисциплина и всичко това – под стресовите камери, фотообективи и десетки вперени погледи в теб… сигурно е кауза пердута. Но Ваня вече 6 години се готви за своя ден. Защото точно преди 6 години фризьорката прочита статия за постижението от 319 прически на рускинята Анна Михайлова, направени за 12 часа. И решава, че един ден ще „бутне” рекорда на рускинята. Който впоследствие се оказва лъжлив, но… това е друга тема. Така една мечта, подплатена през годините с тренировка на психиката, с изграждане на сръчности и професионален опит, е напът да стане реалност.
Мястото на зрелищното събитие, което започва в 8 часа, е спортната зала "Васил Левски" в Пазарджик. Там Ваня, екипът й от 15 души и над 120 момичета и жени доброволки ще се опитат да превърнат една мечта и много труд и амбиция в нещо измеримо и значимо.
За Ваня това е нейната Олимпиада. Олимпиада с 3500 фиби и лак, в която нито един кичур не трябва да виси! И ако има една секунда разминаване, Гинес ще я отхвърли. Таймери, съдии, снимане под специфичен ъгъл… в неделя всичко ще бъде важно. Най-важното обаче е да я подкрепим – така както направиха многобройните ученички от Икономическия техникум в Пазарджик, чиито коси ще бъдат оформени в кок, и всички останали доброволки. 
 А Ваня също ще подкрепи един спортист - Георги Огнянов, който е получил тежка травма в гръбначния стълб и за когото ще бъдат средствата от изготвения от нея и екипа й Календар за 2017 година. Както се случва през последните 5 години, опитът й да счупи рекорда ще бъде съчетан с благотворителността. Той ще се продава благотворително на самото събитие.