16 коли осъмнаха с нарязани гуми в кв.Манастирски ливади

Полицията работи по случая

Десетки автомобили в столичния квартал „Манастирски ливади” осъмнаха с нарязани гуми. Инцидентът е станал на 1 декември, полицията работи по случая.

„Тръгнах за работа и видях, че гумите са нарязани. В първия момент видях осем, след това се оказа, че са 10 коли. Бяха по протежението на цялата улица”, заявява един от потърпевшите. Той допълва, че записите от охранителните камери са дадени на полицията. На записите се виждат се две момчета – едното реже гумите, а другото вероятно е следяло дали идват хора.

Потърпевшите се оплакват, че щетите са за над 400 лева.

Хората в района са притеснени, че може да се случи и нещо по-страшно, ако извършителите, които са въоръжени с нож, в този момент се засекат с някои от живущите. „Може да започнат да палят и колите”, допълват те.

„Задържани към момента няма. Водим издирвателни действия. Жалбите, пуснати в полицията, са девет”, заяви началникът на 6-о РПУ пред bTV. По думите му колите не са били неправилно паркирани, което да е мотив за случилото се.

Подобен случай е имало преди време в квартал „Красно село”, но тогава е било целенасочено. Извършителят е бил задържан и пуснат, тъй като е имал психически проблеми.