В два работни през декември няма да работят касите за плащане на ток

На посочените дати няма да са възможни плащания за електро- и топлоенергия към компанията нито на каси на „Български пощи“ ЕАД, нито по банков или по електронен път през интернет

EVN България обновява системата си за обработка на данни, поради което плащане на фактури няма да е възможно в два от работните дни през декември. Това съобщиха от дружеството.
Периодът на обновление обхваща основно почивни дни, така че клиентите  да могат да заплатят своите фактури в срок през работни дни.
EVN България информира, че във връзка с техническо обновяване и подобряване на системата за обработка на данни, плащания за консумирана енергия към компанията няма да са възможни на следните дати:
10 декември (събота) и 11 декември 2016 г. (неделя)
 от 17:00 ч. на 15 декември (четвъртък) до края на 19 декември 2016 г. (понеделник)
На посочените дати няма да са възможни плащания за електро- и топлоенергия към компанията нито на каси на „Български пощи“ ЕАД, нито по банков или по електронен път през интернет. Периодът за обновление на системата е избран така, че да обхване основно неработни дни с цел да се минимизира неудобството за клиентите.
Обновяването на системата ще позволи по-бърза обработка на информация и данни, което е част от подготовката на компанията за работа на свободния пазар на електроенергия.