66 медицински сестри и акушерки завършват МУ-Пловдив

42 медицински сестри и 24 акушерки от випуск 2016 на Факултета по обществено здраве при Медицинския университет – Пловдив получиха дипломите си

42 медицински сестри и 24 акушерки от випуск 2016 на Факултета по обществено здраве при Медицинския университет – Пловдив получиха дипломите си на тържествена церемония. Средният успех от следването на випуска е добър 4.83. Средният успех от държавните изпити на акушерките е много добър 4.50, а на медицинските сестри - добър 4.14. Честта да произнесе слово при завършването от името на дипломантите беше на „Отличника на випуска“ - медицинската сестра Бейе Хилми Исмаилова. Тя завършва с най-висок успех - 5.58, за което получи индивидуално надписан плакет „Награда на ректора“.
Голяма част от дипломантите вече работят в клиниките и отделенията на големите болници в Пловдив - УМБАЛ „Каспела“, СБАЛАГ „Селена“, Клиника по неврология на УМБАЛ „Св. Георги. Други от тях имат желанието да продължат обучението си в магистърските програми на МУ - Пловдив. На тържествената церемония присъстваха директори, главни сестри и акушерки от болничните и здравни заведения в Пловдив, представители на сестринското и акушерското съсловие, родителите на дипломантите и университетската колегия.