Апелативният съд е домакин на Час на класа

Мисия Пловдив

08-12-2016, 08:07

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Инициативата „Час на класа” започна преди две години

В Пловдивския апелативен съд днес, 8 декември, от 13,30 часа в зала №1 ще се проведе за седми пореден път Час на класа.  Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.  Гости на съдиите ще бъдат учениците от ІІІ-а клас на Основно училище „Княз Александър Първи”. Те ще бъдат посрещнати пред Съдебната палата от ръководството на съда в 13,30 часа.
Третокласниците  ще се запознаят с работата на съдиите по различните видове дела. Служители от Областно звено „Съдебна охрана” ще демонстрират техники при конвоиране на задържани лица и помощните средства, които използват. Децата ще могат да разгледат и полицейските автомобили, с които се транспортират обвиняемите.
Учениците ще имат възможност да участват в разпознаване на лице, заподозряно в извършване на грабеж на мобилен телефон. Чрез ролева игра те ще могат да застанат на местата на съда, прокурора и защитата, участвайки в „съдебен процес”.
Инициативата „Час на класа” започна преди две  години. През това време над 170 пловдивски ученици са посетили Съдебната палата, запознавайки се с дейността на магистратите.