Гимназията по туризъм участва в инициативата „Най-големият урок в света”

Животът

08-12-2016, 08:22

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В първия урок учениците анализираха бедността и образованието

Учениците от учебната компания BOYAR DREAMS в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ стартираха в Старата столица инициативата „Най-големият урок в света“. Така те станаха активен партньор на УНИЦЕФ и Министерството на образованието в мисията „Да постигнем Глобалните цели за устойчиво развитие до 2030 г., за да заживеем в един по-добър, по-справедлив и по-отговорен към планетата свят“. 

Под ръководството на инж. Славка Проданова, учениците анализираха и коментираха данни, свързани с цел №1 – „Изкореняване на бедността“ и цел №4 – „Качествено образование“. В урока бе използван продуктът на учебната компания BOYAR DREAMS за 2016 година – електронната книга „17 стъпки към усмихнат свят“, представяща целите за устойчиво развитие. Аудио вариантът на тази книга учениците от XIIд клас, специалност „Търговски представител“, дариха на училища за деца със зрителни проблеми.

Всеки един от акционерите на учебната компания BOYAR DREAMS ще бъде ко-водещ на урок за Целите за устойчиво развитие. Чрез метода „връстници обучават връстници“ учениците от Гимназията по туризъм ще бъдат част от глобалната инициатива „Най-големият урок в света“.