С условна присъда от 2.8 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок се размина бившата администраторка на гробищните паркове във Враца Веселка Генова. Делото във врачанския районен съд премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Така според закона присъдата на Генова бе намалена с една трета.

Подсъдимата пък се призна за виновна и каза, че от февруари 2012 г. до септември 2014 г. като администратор в общинското предприятие „Обредни дейности” е присвоила близо 10 хиляди лева. Парите били  от събрани, но неотчетени от нея такси за откупуване на гробни места. Така Генова ощетила община Враца, пише "Конкурент".

Съдът определи още, че бившата общинска служителка няма право   през следващите 3 години да заема материално отговорни длъжности. Уважен бе и предявения граждански иск от община Враца в размер на 9 760 лв. Веселка Генова трябва да изплати и законните лихви върху сумата, както и разноските по делото в размер на 1 294 лв. Присъдата обаче може да се обжалва в 15-дневен срок пред окръжния съд.