Заменят бариерите около Ген. Тошево от ръчно управление с автоматично

Спира се задължително на знак „Б2” „СТОП”

След  закриването на ЖП гара Ген.Тошево от през 2015 година и функционирането и като спирка, ЖП прелеза на км. 96+612 по ЖП линия Разделна – Добрич – Кардам, се пресъоръжава от бариери с ръчно управление, на автоматично управление. Задвижването на бариерния механизъм няма да се осъществява от  прелезопазач,  а ще се извършва автоматично, след преминаване на влака през специални предпрелезни устройства по железния път на 1800 метра от прелеза в двете посоки.

При автоматично спускане на бариерните греди се създава предпоставка, на прелезната площадка между двете бариери да се образува опашка от превозни средства, които изчакват преминаващите по пътя с предимство, ІІ -29, Варна – Добрич – Кардам, да попаднат на пътя на влака.

С оглед избягване на рисковете от възникване на пътно транспортни произшествия е наложително промяна организацията на движение, изразяваща се в промяна на предимството: – път ІІ – 29 Варна – Добрич – Кардам, спират задължително на знак „Б2” „СТОП” и осигуряват предимство на движещите се по път ІІІ – 2903, Ген.Тошево – Красен – Росица.