Окръжният съд остави в ареста Венцеслав Караджов

За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна

Окръжният съд отказа да уважи молбата за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Венцеслав Караджов. За това информираха от неговия пресцентър.
Той е обвинен от Окръжна прокуратура Пловдив за това, че на 15.05.2016 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил повече от едно лице – майка си Божура  Караджова и баща си Цветан Караджов., като убийството е извършено умишлено и с користна цел – престъпление по чл. 116 ал. 1  т. 3 пр. 1 и пр. 2 т. 4 пр. 3 т. 7 и т. 9 във връзка с чл. 115 от НК.
Съдът намери, че е налице обосновано предположение относно авторството на престъплението, в което е обвинен Венцеслав Караджов. Не е отпаднала и опасността да извърши и друго престъпление при мярка, различна от „задържане под стража”.
За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 15.12. от 10 часа.