Двама дрогирани, двама без книжки и един пиян водач спипа полицията за денонощие в областта

Крими

09-12-2016, 12:35

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Един от надрусаните е чужденец

Двама дрогирани, двама без книжки и един пиян водач спипа полицията за денонощие в област Велико Търново. Вчера около 14.40 часа, в рамките на специализирана операция е спрян л.а. Шкода с търновска регистрация. Оказва се, че водачът У.Н. на 53 години, гражданин на Великобритания  със статут на продължително пребиваващ В Република България, шофира след употреба на канабис. В РУ П. Тръмбеш е образувано досъдебно производство. 
Снощи в 20.30ч. в гр. Г. Оряховица е спрян л.а. „Мазда” с водач И.Т. на 24 години от същия град. Проверка с техническо средство показва, че мъжът шофира след употреба на амфетамин и метаамфетамин. Срещу него в полицията в Горна Оряховица е образувано бързо производство..
Също снощи, около 22.30ч. в гр. В. Търново при проверка на л.а. „Фолксваген голф” се оказва, че водачът С.К. на 44 години от гр. Стражица шофира след употреба на алкохол с концентрация 1,30 промила. Мъжът е осъждан за същото престъпление през 2012 година. В РУ В. Търново е образувано бързо производство. 
В с. Първомайци и в гр. Павликени вчера, при проверки на превозни средства е установено, че водачите управляват в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление. Срещу двамата са започнати бързи производства.