Разширяват Търговската и ПГЕЕ "Фотинов" за 2.3 млн. лв.

Парите

09-12-2016, 13:11

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов училищен автобус за разложката гимназия

Предвиждат се мероприятия по благоустрояване и озеленяване

Две професионални гимназии в Бургас предстои да бъдат разширени. Това са Търговската гимназия и ПГЕЕ "Констонтин Фотинов". Изпълнението на строителните дейности се финансира чрез приоритетна ос 3 "Регионална образователна инфраструктура"- подкрепа на професионалните на ОП Региони в растеж – 2014 – 2020. Вече е обявена обществена поръчка, на обща стойност над 2,27 млн. лв. без ДДС. Срокът за кандидатстване 9 януари 2017  година.
Проектирането и СМР са обявени в две позиции: Пристрояване на физкултурен салон към Търговска гимназия- Бургас, с индикативна стойност е 1 143 761 лв. без ДДС; Пристрояване на физкултурен салон и разширяване на учебна база на Професионална гимназия по електротехника и електроника/ПГЕЕ/"Константин Фотинов"-Бургас. ПРогнозна стойност на СМР 1 136 457 лв. без ДДС.
Търговската гимназия ще бъде реконструирана и разширена, като бъде изградена пристройка за физкултурен салон, който ще е с топла връзка със съществуващата сграда.
Ще бъде направено преустройство и реконструкция на полуподземен етаж и изграждане на съблекални, както и обслужващи спорта помещения. На партерно ниво и следващи етажи на съществуващата сграда на Търговската гимназия се предвижда преустройство и реконструкция на санитарните възли.
Пристройката за Физкултурен салон ще е в източната част на дворното пространство, между съществуващата сграда и калканния зид на съществуваща двуетажна сграда. По проектът новият физкултурен салон е с ширина 14 м и дължина около 24м и с капацитет 200-250 човека. Височината на салона ще е 6.15 м. За покривната конструкция на физкултурния салон, предвид по-големите подпорни разстояния, са предвидени метални ферми.
Откритите спортни площадки ще се реконструират съобразно възможностите на терена. Предвиждат се мероприятия по благоустрояване и озеленяване. Проектът за преустройство и реконструкция на Търговската гимназия е с водещ арх. Валентин Стамов.
Вторият обект е пристрояване на физкултурен салон и разширяване на учебна база на ПГЕЕ "Константин Фотинов". Това ще стане на два етапа. 
Пристройката е ситуирана в западната част, като е долепена на калкан със съществуващата сграда на училището от север. Обявената поръчка е за инженеринг (проектиране и строителство на)първия етап - физкултурния салон, съблекалните в сутерена и един етаж със специализирани кабинети. Пристройката има един подземен етаж и три надземни. Проектът е разработен от арх. Петко Петков.