Вълнуващо предколедно тържество за социалните асистенти в "Северен"

Сред присъстващите бяха лични и социални асистенти, на чието внимание и грижи разчитат 70 потребители по проекта – предимно хора от третата възраст и хора с увреждания

Вълнуващо предколедно събитие събра на изнесена супервизия специални гости – социалните асистенти по проект  BG05М9ОР001-2.002-0223-С001 „УСЛУГИ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ”, РАЙОН „СЕВЕРЕН”, ПО СХЕМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ „НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ”. Те бяха посрещнати от ръководителя на екипа по организация и управление на проекта Красимир Асенов, заместник-кмет на района, който беше тук заедно с екипа си, със супервайзора и социалните работници от Център за почасово предоставяне на грижи за социално включване. Сред присъстващите бяха лични и социални асистенти, на чието внимание и грижи разчитат 70 потребители по проекта – предимно хора от третата възраст и хора с увреждания, които са с ограничени възможности за самообслужване.
Голяма и много приятна изненада поднесоха родители - лични асистенти на своите деца, които бяха подготвили празнична пита, подаръци и коледни късмети за присъстващите. Коледни картички поднесе и един от потребителите по проекта, дошъл на тържеството заедно със своя личен асистент. С вълнуващи думи на благодарност и уважение към присъстващите се обърна майка на потребител на услугите и негов личен асистент, която изрази всеобщото настроение: заедно сме, за да служим на доброто, на надеждата, на живота.
Ръководителят на проекта на свой ред зарадва всички гости с подаръци, при връчването на които изрази благодарност за безценната работа, която асистентите осъществяват, грижейки се за живота, здравето и самочувствието на потребителите по проекта.
Инициатор на събитието бе кметът на района инж.Ральо Ралев, който се присъедини към множеството с думи на искрена благодарност за онова, което всички – и асистентите, и социалните работници, и екипа по проекта правят, за да е налице безспорният резултат: десетки наши съграждани, които са в тежка социална изолация, имат шанса да са насърчавани и да получават ежедневни грижи.