Обсъждат изграждането на жп естакада и нов жп мост над Марица

Мисия Пловдив

09-12-2016, 16:08

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЖП мостът над река Марица почти готов

Пуснаха пробно локомотив по жп мост до Митиново

От ръководството на НКЖИ искат да чуят гласа на жителите на града под тепетата относно идейния проект за жп участък Пловдив-Филипово

Обществено обсъждане на проект за изграждане на жп естакада и нов железопътен мост над река Марица в участъка между Централна гара и Филипово ще се проведе на 14 декември (сряда) от 17 часа в заседателната зала на Общинския съвет в Пловдив.
От ръководството на НКЖИ (Национална компания „Железопътна инфраструктура“) искат да чуят гласа на жителите на града под тепетата относно идейния проект за жп участък Пловдив-Филипово. Основните акценти от междугарието Пловдив-Филипово включват изграждане на жп естакада, която ще елиминира сега съществуващите 3 прелеза по бул. „Пещерско шосе“, „Свобода“ и „Шести септември“.
Старите еднопътни съоръжения пък ще бъдат подменени с 3 двупътни жп надлеза, два пешеходни подлеза, двупътен жп мост над река Марица, а в района на стадион „Пловдив“ ще бъде изградена нова жп спирка. В проекта, който е част от големия проект  „Развитие на железопътен възел Пловдив“, е заложено изграждане на шумозаглушителни огради по протежение на естакадата и в зоните с жилищно застрояване и предпазни огради – в индустриалните зони.