Безплатен семинар по предприемачество се провежда в Пловдив

Шестото издание на безплатния семинар по предприемачество „Първи стъпки в бизнеса“ ще се проведе днес от 10:00 часа, в Аула 1 на Технически университет – Пловдив. Той цели да срещне хора от практиката с млади предприемачи, професионалисти от различни сфери, студенти и всеки, който желае да научи повече за различните предизвикателства при стартирането на собствен бизнес.
“Създадохме формата „Първи стъпки в бизнеса“ с желанието да изградим и насърчим предприемаческата среда в Пловдив. След вече 5 успешни издания от 2014 година до сега съм изключително радостен, че към събитието има голям интерес и е устойчиво във времето. В бъдеще имаме желание да разчупим формата и той да стане и по-практически ориентиран”, сподели мениджърът на проекта – Петър Дяксов, вицепрезидент на JCI Bulgaria.
Ето и някои от лекторите на „Първи стъпки в бизнеса“, с които участниците ще имат възможност да се запознаят:
Анита Класанова е създателят на био десерти, графичен дизайнер и хранителен технолог. Стартира кулинарното си приключение със своя съпруг Калин Класанов в първия био магазин в София през 2006г. Днес, компанията е на 4 години, а продуките се предлагат на 4 континента, в над 50 страни. Анита е избрана за една от 100-те жени основатели на успешни старт-ъп компании в Европа от сп. The Hundert за 2016.
Д-р Славейко Джамбазов е сериен предприемач и е бил част от екипа, който изгради първият GMP-сертифициран фармацевтичен завод в България през 2004; първата мрежа от болници в България за лечение на инфаркт на миокарда. В момента се е посветил на промяната на доболничната помощ в страната и масовото въвеждане на телемедицина. Д-р Джамбазов е ангажиран с над 20 различни компании като съ-основател, инвеститор и съветник. Преподава здравен мениджмънт и въвежда Оценката на здравните технологии (Health technology assessment) в България, съавтор е в множество учебници и научни статии, чест лектор на конференции и различни популярни и научни форуми.
Станимир Ненов е завършил право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”  и довършва Бизнес администрация в Нов Български Университет. Той е съосновател на правен сайт. Изпълнителен директор е на фирма, занимаваща се с износ на вино в Азия. Председател е на управителния съвет на Сдружение „Департамент за правна култура“, което в момента изпълнява проекта „Правата ми в действие“, финансиран от Фондация Америка за България. Най-новото начинание на Станимир е онлайн платформа, която помага на хората да създават индивидуализирани документи, покриващи правни ситуации в бизнеса и личните дела.
Георги Прусийски работи в IT-сферата от 5 години. В този период успява да се изгради като специалист роботейки по интересни и иновативни проекти. Организирал е множество събития от "Кариерни форуми" до "ИТ конференции".
Александър Хинков е съосновател на онлайн медия в България. Инициатор и тясно ангажиран с развитието на кампанията “рЕмисия новини”, която цели да постигне балансираност в отразяването на предимно негативни новини в България. Краен мечтател и вярващ в надмощието на доброто над лошото. Зарежда се от непринудените хорски усмивки.
Форматът „Първи стъпки в бизнеса 6“ се организира по инициатива на международната младежка организация JCI Plovdiv и e изцяло спонсориран от програмата на Община Пловдив „Пловдив за младите“. Партньор на JCI Plovdiv е и Технически университет София - филиал Пловдив. Junior Chamber International (JCI) е най-голямата неправителствена младежка организация в света и има представителство в България с локални секции в Пловдив, София, Варна, Бургас и Свищов.