Борисов в Хитрино: Щетите са големи, тежък взрив, много ранени

Машинистът каза, че след 5-и вагон му се откъснала композицията

Машинистът казва, че след 5-и вагон му се откъснала композицията. Това беше една от първите информации, които даде премиерът в оставка Бойко Борисов, след като огледа мястото на тежкия влаков инцидент в Хитрино.

"Прокуратурата е тук, имаме разрешение задните цистерни да ги издърпаме. Oт професионален опит мисля, че няма да гърмят повече", заяви Борисов. "Щетите са големи, тежък взрив, доста ранени, няколко с 90% изгаряния”, допълни той. Според него жертвите може и да са повече.

Премиерът в оставка Бойко Борисов пристигна в селото заради извънредната ситуация, до която се стигна след като товарна влакова композиция с цистерни се взриви на жп гарата.

"Ще помогнем на хората, но загиналите не могат да се върнат. Разрушенията са такива, че с пари могат да се оправят. Над 20 линейки чакат да намерим още някой. Досега успокоявах пожарникарите и полицаите, с началника на пожарната бяхме тям. Яд ме е, защото за тази община толкова много направихме и бях обещал да дойда по-хубав повод", каза Борисов.

Комисии ще опишат щетите. В момента в който имаме списък с щетите, ще пуснем пари. Но това е най-малкият проблем. Не можем да върнем хората...", допълни Борисов.

"Въпросът е дали става въпрос за техническа грешка, дали машинистът е превишил скоростта. Жив е, ще разкаже какво е станало", коментира той.

"Хората се познават, човек по човек се търси. Всички работят", допълни министър-председателят.