Изтеглят дерайлиралите край Хитрино вагони, евакуират всички жители

Към момента има потвърдени данни за петима загинали и 27 ранени. Евакуирани са 40 домакинства

Продължават действията на близо 200 пожарникари, спасители и полицаи за овладяване на ситуацията след взривената цистерна край гара Хитрино, съобщават от пресцентъра на МВР.

На терен работят 22 пожарни екипа от Шумен, Разград, Търговище, Варна, Русе и В. Търново, които приоритетно охлаждат обърнатите цистерни, погасяват възникналите пожари и извършват издирване за пострадали хора. В селото са нанесени материални щети на над 50 къщи и други обществени сгради.  Започнало е изтегляне на част от дерайлиралите вагони, очаква се на мястото на инцидента да пристигнат и кранове на БДЖ, с които да бъдат вдигнати обърнатите цистерни.
Към момента има потвърдени данни за петима загинали и 27 ранени. Евакуирани са 40 домакинства. Няма пряка опасност за останалите хора от населеното място.

Причината за инцидента е в процес на изясняване.

На мястото на инцидента са министър- председателят Бойко Борисов, заместник- министърът на вътрешните работи Красимир Ципов , министърът на транспорта Петър Московски и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"